Xilit Nyírfacukor

A nyírfacukor egy természetes szénhidrát,kémiai összetétele lényegesen különbözik más, a természetben szintén előforduló cukoralkoholétól. A xilit egyedülálló, öt szénatomos szerkezetének köszönhetően számos egészségügyi probléma megelőzésében és kiküszöbölésében kap ma már nagy szerepet.

Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt maga az emberi test is termeli.

dvitamindoktorno_1.jpg

Egyrészt a nyírfa rostjaiban található xilánból állítják elő innen ered a nyírfacukor elnevezés.Nagyüzemileg napjainkban már minden másból is gyártják, ami tartalmazza a vegyületet. A végtermék minden esetben 99,9 %-os tisztaság környékén van.

Ez egy természetes édesítőszer, ami hasonlóan viselkedik mint a cukor, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos cukrokkal szemben. A cukorhoz képest a xilit 40 százalékkal kevesebb kalóriát és 75 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A xilit a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. Eredetileg cukor hozzáadásával készülő ételhez xilitet használnak, a rendkívül alacsony, 7-es glikémiás index révén segíthet a megfelelő vércukorszint fenntartásában.

A nyírfacukor nem vált ki inzulin választ, mivel a szervezet nagyon lassan dolgozza fel, így nem emelkedik az inzulin szint.

A nyírfacukor számára az áttörést az 1970-es évek hozták meg. Ekkor számos klinikai tanulmánynak köszönhetően, fény derült a xilit fogakra gyakorolt jótékony hatására.

1975-ben Finnországban került sor elsőként a nagyüzemi gyártásra, már az első évben elkezdték az első xilit tartalmú rágógumik terjesztését a piacon Finnországban és Amerikában is.

Cukorbetegek, fogyókúrázók, és egészségesen táplálkozók bátran fogyaszthatják, sütni, főzni, italokat édesíteni, befőzni, használhatjuk a fogszuvasodás ellen, és az egészségünk megőrzésére is.

Minden forrás megbízhatónak, szabadon fogyaszthatónak tartja, mennyiségi megkötések nélkül.