Cukor helyett nyírfacukor – mire használható még?

A nyírfacukor kiválóan alkalmas méregtelenítésre

A nyírfacukor hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet sav-bázis egyensúlya helyreálljon. Ennek az egyensúlynak a fenntartása igen lényeges momentuma egészségünk megőrzésének, ugyanis, ha túlságosan savassá válik, akkor több olyan baktérium szaporodásának biztosít megfelelő környezetet, melyek igen komoly betegségeket is okozhatnak. A nyírfacukor pedig képes lúgosítani a szervezetünket, így a teljes emésztési ciklus során kifejti jótékony hatását, nem nyújt tápanyagot a gombák számára (pl. Candida), így azok nem képesek túlszaporodni a szervezetünkben.

A nyírfacukor ezenfelül fokozza a bélműködést, aminek következtében gátolja a székrekedést, mely immunrendszer-gyengítő hatása mellett számos betegség kialakulásához is vezet. Segíti a lerakodások, a salakanyagok kiürülését, így segítve elő szervezetünk méregtelenítését.

A nyírfacukor igen hatékony a gombás fertőzések, Candida esetén

A Candida gomba egyfajta élesztőgomba, ami természetes módon is jelen van szervezetünkben. Erős antibiotikumok, stressz, dohányzás, túlzott cukorfogyasztás, fogamzásgátló tabletta hosszú távú szedése előidézhet egy olyan állapotot, melyben ezek a gombák túlzottan elszaporodnak, számos betegséget okozva.

A nyírfacukor nem nyújt táptalajt ennek a gombának, így szaporodását lelassítja. Tehát, Candida kúrán lévők is korlátlanul fogyaszthatják.

A nyírfacukor jótékony hatást fejt ki a bakteriális megbetegedéseknél

A természetes nyírfacukor számos baktériumtörzsnek egyáltalán nem nyújt táptalajt, így bizonyítottan képes megvédeni bennünket a már említett fogromlástól, csökkenteni a húgyúti fertőzések, a felső légúti betegségek, az asztma tüneteit. Megakadályozza, hogy a baktériumok túlnyomó része megtapadjon az orrüreg szöveteiben, így hatásos segítség az orrmelléküreg gyulladása ellen. Mindennapi használata 40%-kal csökkenti a középfülgyulladás gyakoriságát. Enyhébb lefolyású betegségekben a nyírfacukor még az antibiotikumot is helyettesítheti.

A nyírfacukor segíti a kollagén termelését és elősegíti a B-vitamin felszívódását

A bőr rugalmasságát a kollagén nevű fehérje biztosítja. A kor előrehaladtával a kollagén egyre merevebb lesz, veszít nedvességtartalmából, és a folyamat következtében a bőr elvékonyodik, ráncossá válik. A nyírfacukor fokozza szervezetünk kollagén termelését és fiatalítja, rugalmasabbá teszi a már meglévő kollagént. Elősegíti a B vitamin felszívódását is, ami köztudottan javítja a bőr, haj és köröm állapotát, kondícióját.